Pentru beneficiarii proiectului ”Program Integrat de Educație pentru Diversitate”, copii proveniţi din familii cu risc de excluziune socială și economică din Sectorul 6, dorința de a studia arta fotografică s-a împlinit.

Copiii de la PIED au descoperit frumuseţea litoralului în afara sezonului, fiind invitați la Festivalul de Fotografie INstantes, desfăşurat în Constanța. Organizată în cinci locații, beneficiind de 26 de expoziții și de participarea a 23 de fotografi, cea de-a V-a ediție a festivalului INstantes s-a desfăşurat simultan în Avintes – Portugalia,  Constanța –  România și Vila do Conde – Brazilia, cu scopul de a promova arta fotografică și schimbul intercultural între țări și continente.

Copiii din Sectorul 6 prezenţi la eveniment sunt incluși în activitățile Foto-Voice ale Proiectului “Program Integrat de Educație pentru Diversitate“, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în beneficiul comunităţii Giuleşti-Sârbi.

Programul le oferă copiilor de vârstă școlară supraveghere și sprijin în efectuarea temelor, activități de educație nonformală și petrecere a timpului liber, consiliere psihologică și familială, în scopul integrării sociale și combaterii abandonului școlar. Totul sub supravegherea specialiștilor, care se implică zi de zi în efortul de susținere și îndrumare a lor.

Clubul de Foto-voice din cadrul proiectului își propune să dezvolte spiritul de observație și să ofere beneficiarilor noi perspective de a explora lumea înconjurătoare, atât prin intermediul obiectivului, cât și prin participarea la expoziții, precum cea de la Constanța.

Programul excursiei de la malul Mării Negre a mai cuprins o vizită la Acvariu şi la Muzeul Marinei, precum şi un workshop de fotografie organizat pe plajă şi în zona Cazinoului din Constanţa.