Ai între 10 și 14 ani, ești creativ și ești atras/atrasă de computere? Atunci ești suficient de cool pentru a veni la cursurile gratuite de programare creativă din Sectorul 6!

În această toamnă, la Centrul de Dezvoltare Personală și Recreere Conacul “Golescu Grant”, copiii întră în lumea încântătoare a programării creative. Cu ajutorul specialiștilor, ei vor reuși să dea viață propriilor jocuri și animații. Într-un mod interactiv și distractiv, cei mici vor reuși să contureze orice și-au dorit: un joc, o povestire digitală sau poate o prezentare.

Potrivit specialiștilor, beneficiile acestui curs pentru copii sunt următoarele:

  • le dezvoltă gândirea algoritmică;
  • dobândesc cunoștințe de bază în programare;
  • își dezvoltă abilitățile de identificare și soluționare a problemelor;
  • vor dobândi abilități de comunicare;
  • îi transformă pe cei mici din consumatori în designeri sau creatori.

Programa cursului este gândită de Harvard Graduate School of Education și este adaptată persoanelor care nu au mai avut interacțiuni cu niciun fel de limbaj de programare.

Cei interesați de acest curs trebuie să se grăbească: sunt disponibile doar 20 de locuri pentru prichindeii care vor să devină programatori creativi! Pentru detalii și înscrieri, puteți suna la 0376.203.309 sau puteți scrie pe adresa de email: [email protected].

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 organizează din anul 2012 cursuri gratuite, destinate copiilor și adolescenților, în diverse domenii precum dans, șah, matematică distractivă, teatru, informatică sau engleză prin joc. Metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă şi nici catalog.