În ultima lună, beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au primit ajutor de seamă din partea a peste 20 de voluntari veniți din țări precum Brazilia, Columbia, Finlanda, Turcia, Malaysia și Mexic.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, au participat la organizarea spectacolelor dedicate sărbătorilor de iarnă, s-au jucat cu prichindeii aflați în centrele de zi ale DGASPC Sector 6 și s-au distrat cu cei mici în cadrul activităților de recreere de la Conacul „Golescu Grant”.

Timp de două săptămâni, mulți dintre ei i-au vizitat zi de zi pe elevii Școlii Nr. 153, una dintre școlile unde se află beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED). Voluntarii au pregătit un program inedit, plin de jocuri educative, dedicat elevilor claselor 0 – IV. Cei mici au aflat lucruri interesante despre fiecare țară din care provin voluntarii, au vorbit despre sărbătorile lor, despre tradiții, au împărtășit impresii despre hobby-uri, iar jocul preferat a fost “Învârte sticla bunătății”, în cadrul căruia fiecare a trebuit să spună ceva frumos despre persoana în dreptul căreia se oprește sticla.

“Iubesc să lucrez cu cei mici și consider că dragostea este un limbaj universal. M-am bucurat să văd că toți au fost foarte deschiși și că au fost încântați să descopere tradițiile din țara noastră. Cel mai mult i-a fascinat că noi avem o sărbătoare dedicată strămoșilor noștri și au avut multe întrebări despre asta”, ne-a mărturisit Natalia, venită din Mexic.

”Program Integrat de Educație pentru Diversitate” este un proiect al Primăriei Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dedicat elevilor defavorizați din cartierul Giulești-Sârbi, care primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere și sprijin la efectuarea temelor, meditații prin metode educative nonformale, o masă caldă sau o gustare zilnic, consiliere psihologică și educațională.

Proiectul se află acum în perioada de sustenabilitate, cu finanțare exclusivă de la bugetul local al Sectorului 6, până la finalului anului 2021.