Astăzi, 22.05.2018, 40 de copii de la Grădiniţa nr. 83 din Sectorul 6 au vizitat sediul Poliţiei Locale Sector 6.

Acţiunea a făcut parte din programul „Şcoala Altfel” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu:

“Activităţile din cadrul proiectului <Şcoala Altfel> le oferă preșcolarilor oportunitatea de a cunoaşte lucruri noi şi de a-şi dezvolta abilităţile şi competenţele pentru viitor. Pe lângă cursurile teoretice şi opţionale de la şcoală, este minunat că aceștia se pot bucura şi de lucrurile practice care îi pasionează şi care vor conduce la formarea lor personală.”

Prichindeii s-au arătat curioşi, încântaţi şi emoţionaţi atunci când au întâlnit poliţiştii locali şi atunci când au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară zi de zi. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile.

Agenţii le-au prezentat maşinile de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală de care copiii au fost impresionaţi şi, totodată, acestora le-au fost explicate regulile de circulaţie rutieră şi cum trebuie să traverseze regulamentar strada.

A fi polițist presupune dăruire, respect faţă de lege şi comunitate şi, uneori, sacrificiu.

Poliţistul este un partener al cetăţeanului în special, cel care vine în ajutor, care sprijină,  dedicat acestei meserii.

Micii vizitatori au fost încântaţi de întâlnirea cu agenţii locali Sector 6, iar unii dintre ei deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în oraş.