Cooperare – Dezvoltare

Prezentare evenimente

Eveniment la Liceul Teoretic „Marin Preda” în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov și Reprezentanța Comisiei Europene în România

În anul 2022, Uniunea Europeană (UE) a decis să dea prioritate tineretului, fiind conștientă de importanța bunăstării, dezvoltării și implicării tinerilor în societate. De-a lungul anilor, au fost lansate numeroase programe dedicate tinerilor, de la celebrul program de schimburi Erasmus, născut în 1987, la Conferința privind viitorul Europei, unde o treime dintre participanți au mai puțin de 25 de ani.

În data de 27 mai 2022, Primăria Sectorului 6 a organizat în parteneriat un eveniment dedicat tinerilor în cadrul unității de învățământ Liceul Teoretic ,,Marin Preda”. Acest eveniment a fost susținut de Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov și Reprezentanța Comisiei Europene în România, prin Spațiul Public European. S-a dorit implicarea tinerilor în activități educative, a căror tematică să fie corelată cu Ziua Europei, Ziua Copilului, dar și cu aspecte de mediu, fiind în apropierea Săptămânii Verzi Europene. Aceste activități au dat posibilitatea copiilor să își exprime ideile pe tema aleasă, stimulându-i să aloce energia lor pozitivă realizării unui eveniment plăcut și util, prin realizarea unor lucrări reprezentative.

Primăria Sectorului 6, Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov și Reprezentanța Comisiei Europene în România au pus la dispoziție o serie de materiale informative dedicate copiilor, precum și materiale didactice pe tema energiei regenerabile și protecției mediului (stickere nZEBI, fișe de lucru cu jocuri pe tema eficiența energetică și reducerea consumului).

S-a asigurat și prezența mascotei n-ZEBi, care a adus energie ,,verde” și culoare acestui eveniment.

 

 

 

Vizita Delegației franceze – Municipalitatea St. Denis din 08 aprilie 2022 în Sectorul 6 al Municipiului București

Întâlnirea a avut loc între delegația franceză municipalitatea St. Denis şi reprezentanții Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, la Sediul central al Sectorului 6 al Municipiului București, respectiv Calea Plevnei nr. 147-149, Sector 6, București.

De asemenea, a fost realizată o vizită în teren la Şcoala nr. 59, situată în București, Strada Vlădeasa nr. 9, Sector 6.

 

 

Vizita de lucru a delegației din Spania (Leon), Portugalia (Leiria) și a reprezentanților Convenției Primarilor din data de 2 iunie 2022

Sectorul 6 al Municipiului București este membru al Convenției Primarilor pentru climă și energie din anul 2018. În anul 2021, reprezentanți ai Sectorului 6 au participant la programul de mentorat susținut de Primăria Municipiului Brașov, program organizat gratuit pentru comunitățile locale aplicante.

În anul 2022, Sectorul 6 al Municipiului București este mentor pentru două comunități locale europene, respectiv Primăria Leon (Spania) și Primăria Leiria (Portugalia). Astfel, în cadrul acestui program s-a organizat la București un atelier de lucru pentru schimb de bune practici în data de 2 iunie 2022.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și discutate proiecte de eficiență energetică, regenerare urbană, managementul deșeurilor, urbanism participativ și proiecte implementate/în curs de implementare la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București.

Evenimentul de premiere a elevilor din Școala Gimnazială nr. 59

Evenimentul de premiere a elevilor participanți la ,,Caravana Și tu poți fi RETROFIT este în școala ta” din unitatea de învățământ Școala Gimnazială nr. 59 s-a desfășurat în data de 07.06.2022.

Evenimentul de premiere a elevilor din Școala Gimnazială Sfântul Andrei

Evenimentul de la premierea elevilor participanți la ”Caravana Și tu poți fi RETROFIT este în școala ta” din unitatea de învățământ Școala Gimnazială Sfântul Andrei, desfășurat în data de 03.06.2022.

 

 

Proiectul Liniei a câștigat marele premiu la categoria administrație publică, la Gala "Cities Of Tomorrow", eveniment organizat de AHK Romania

Proiectul Linei a câștigat premiul în anul 2022 la categoria Administrație publică, la conferința „Cities of Tomorrow”, organizată de AHK Romania.

Conferința „Cities of Tomorrow” este o conferință publică de sensibilizare privind dezvoltarea durabilă, reconversia și revitalizarea regiunilor și orașelor României, sarcinile și rolurile actorilor din mediul politic, de afaceri și din cadrul societății civile, dezvoltarea infrastructurii urbane și rurale, managementul orașelor (utilități publice, managementul traficului, clădiri eficiente energetic), integrarea zonelor centrale și istorice ale orașului, dar și a periferiilor și nu numai.

„Proiectul Liniei” reprezintă un motor de dezvoltare pentru Sectorul 6, dar și o oportunitate la nivel local datorită caracterului său multivalent, vizând transformarea Străzii Liniei într-un spațiu verde amenajat de tip parc liniar, care va conține alei pietonale, pistă de biciclete și spații de recreere în natură. În urma consultărilor publice, spațiul public adiacent străzii Liniei fiind modelat prin co-design și tehnici de urbanism participativ, creându-se astfel  spații cu activități propuse/dorite de comunitate. 

Este primul proiect din România al unui Parc Liniar, realizat în proces participativ, alături de comunitate. Consultarea cetățenilor a avut drept scop reliefarea principalelor probleme pe care aceștia le identifică în perimetrul vizat și colectarea sugestiilor de amenajare în concordanță cu nevoile lor. 

 

 

Vizita președintelui Băncii Mondiale, David Malpass, la Școala Gimnazială nr. 168
Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, fost senator american, a vizitat  Școală 168, aflată pe strada Zinca Golescu, din Giulești, alături de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, și de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Aceștia au interacționat cu cei mici și au ajuns la concluzia că școlile trebuie să devină atractive: utilate la standarde moderne și construite după ultimele tendințe. Astfel, copiii vor dori să vină la școală, și să petreacă timp alături de colegi, chiar și după ore, pe terenul de sport din curte.
Școala 168 va fi demolată și reconstruită complet, iar Școala 167 va fi consolidată. Lucrările sunt programate să înceapă anul viitor, iar investiția va fi făcută de către Banca Mondială. Proiectele conțin și dotări complete cu mobilier școlar nou și echipamente de educație moderne, la care se adaugă un program temeinic de pregătire a corpului profesoral.
Cartierul Giulești are nevoie de o atenție specială, copiii de aici au un risc uriaș de abandon școlar.
Urmează contractarea proiectanților de către Ministerul Educației și apoi vor fi scoase la licitație lucrările care vor dura circa doi ani!
Întâlnire cu reprezentanții Sectorului 6 pentru o scurtă prezentare a proiectelor în domeniul educației
Întâlnirea a avut loc în data de 06.06.2022 la sediul Primăriei Sectorului 6 al Municipiului București (Șoseaua Plevnei 147-149 Sector 6, București), în Sala mare de consiliu.
La eveniment au participat reprezentanții educației din cadrul Sectorului 6 al Municipiului București, în vederea împărtășirii de bune practici cu privire la sistemele de educație din cadrul țărilor implicate în proiectele implicate în programul Erasmus+, respectiv Finlanda, Cehia, Portugalia, Slovacia și Macedonia.

În cadrul vizitei, au fost prezentate proiectele și activitățile implementate în parteneriat cu Administrația Școlilor Sector 6, precum și Campania de conștientizare a mediului în școli (eficiență energetică, reducerea deșeurilor, reutilizarea resurselor și reciclarea materialelor).