Polițiștii locali au început controalele în mijloacele de transport în comun care tranzitează Sectorul 6. Aceștia le oferă sprijin controlorilor și intervin atunci când călătorii prinși fără titlu de călătorie devin recalcitrați și refuză să se legitimieze.

În plus, oamenii legii se asigură de faptul că pasagerii au parte de un climat de siguranță.

Astăzi, 19 ianuarie, între orele 7.30- 14.00, a avut loc o acțiune comună a Direcției Generale de Poliție Locală (DGPL) Sector 6 și a angajaților Societății de Transport București (STB) pe liniile de tramvai 41 și 44 și pe liniile de autobuz 162 și 163.

44 de persoane au fost depistate că circulau fraudulos și au fost amendate. 36 dintre ele au achitat pe loc suprataxa, în valoare de 80 de lei, după ce polițiștii le-au cerut să se legitimeze. Restul au fost sancționate contravențional cu sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

De asemenea, nouă bucureșteni au primit avertismente scrise pentru nepurtarea măștii de protecție și li s-a oferit câte o mască.

Cerșetorii, vânzătorii ambulanți și oamenii străzii au fost dați jos din mijloacele de transport în comun. Cei fără adăpost au fost preluați de asistenții sociali de la DGASPC Sector 6.

”Noi ne face treaba. Avem foarte multe sesizări de la cetățeni care spun că nu sunt în regulă condițiile în care circulă în mijloacele de transport din București. Dincolo de faptul că se circulă fără bilet, dar asta este treaba STB, există foarte mult comerț ilegal care-i deranjează pe călători și sunt oameni ai străzii care, pe timp de iarnă, folosesc mijloacele de transport în comun tocmai pentru că le este frig. Imediat ce Poliția Locală găsește un om fără adăpost apelează de DGASPC, care vine să-l ajute, pentru că acționăm integrat. Nu este lăsat fără ajutor, ci este primit în centrele noastre. Pe de altă parte, nu le putem cere oamenilor să circule cu transprtul în comun și să renunțe la automobilul personal dacă nu asigurăm condițiile necesare pentru o călătorie civilizată și este minim ce putem face. De aceea avem aceste acțiuni comune, pe care Poliția Locală a Sectorului 6, împreună cu STB, este prezentă pentru a aduce ordinea, curățenia și liniștea în mijloacele de transport în comun. Pentru că există și această problemă, diferiți cetățeni distrug, mâzgălesc, fac mizerie și gălăgie. Îmi doresc ca în Sectorul 6 să se circule în mod civilizat”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, prezent la acțiune.

Protocolul între DGPL Sector 6 și STB a fost încheiat pe 12 ianuarie 2022 și este valabil timp de un. Sectorul 6 este singurul care a răspuns solicitării venite din partea societății de transport public.