În cadrul Proiectului ”Europa inclusivă – Iniţiative regionale sustenabile”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează în perioada următoare cursuri de calificare profesională pentru persoanele care domiciliază legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov şi care aparţin următoarelor categorii sociale vulnerabile: persoane cu dizabilităţi, tineri care părăsesc sistemul de protecţie şi persoane de etnie romă.

Sunt disponibile cursuri pentru următoarele calificări:

  • operator introducere date (pentru persoane cu dizabilităţi) – 30 de locuri;
  • barman-preparator – 10 locuri;
  • frizer – 30 de locuri;
  • florar-decorator – 20 de locuri;
  • manichiurist – 20 de locuri;
  • patiser – 20 de locuri.

De asemenea, se mai oferă pregătire şi calificare profesională în domenile “comunicare şi conflict” – 10 locuri şi „competenţe digitale” – 10 locuri.

Toate cursurile sunt gratuite şi oferă participanţilor diplome de calificare profesională recunoscute  de către Ministerul  Muncii şi Justiţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Autoritatea Naţională pentru Calificări. Pe toată durata cursurilor, participanţii vor beneficia de decontarea costurilor legate de transport.

Prin activităţile proiectului, cursanţii vor primii servicii de evaluare şi consiliere psihologică, informare şi orientare vocaţională, suport emoţional. Pentru facilitarea accesului la cursuri şi a integrării pe piaţa muncii, copiii persoanelor beneficiare vor fi supravegheaţi şi îngrijiţi gratuit într-un centru de zi specializat, pe durata acordării serviciilor.

Persoanele interesate sunt rugate să apeleze la numărul de telefon 0726.727.209 – persoană de contact: Nadia Stroia.

Proiectul ”Europa inclusivă- Iniţiative regionale sustenabile” se află în perioada de sustenabilitate, după o etapă iniţială, în care a beneficiat de accesarea unei finanţări nerambursabile din fonduri europene.

În această primă etapă, 1.017 persoane au urmat cursuri de calificare sau recalificare în meserii precum: frizer, tâmplar, lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, florar-decorator, agent de securitate sau operator introducere, validare şi prelucrare date.