Vineri, 25 iunie 2021, a fost ultima zi de testare gratuită Babeș-Papanicolau la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”,  în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Un număr de 254 de doamne au fost receptive și au răspuns apelului la prevenție, lansat de Institutul Oncologic București.

Dacă din diferite motive nu ați putut participa săptămâna trecută, Unitatea Mobilă a Institutului Oncologic București vă așteaptă și săptămâna aceasta, între 28 iunie 2021 și 2 iulie 2021, pe strada Răsadniței Nr. 59, Sector 6 (zona Giulești-Sârbi).

Informații utile:

  • Nu este necesară trimiterea de la medicul de familie și nici programare prealabilă.
  • Pacientele trebuie să aibă vârste cuprinse între 25-64 ani și să vină cu CI.
  • Pot participa doamnele care au domiciliul în București și Ilfov.
  • Intervalul orar este 11.00 – 16.00.
  • Limita maximă pe care o poate realiza Unitatea Mobilă este de 65 de teste gratuite pe zi.
  • Recoltarea se realizează de o doamnă doctor, medic al Institutului Oncologic București.
  • Rezultatele se trimit în 14 zile pe mail (cine are) sau fizic prin receptia Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie”.
  • Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic București.

Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau este derulată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”.

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății, și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul testării periodice.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră. Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu.

Nu uita să ai grijă de sănătatea ta! Informații suplimentare la 021.9970.