În fiecare an, pe 24 martie, este marcată Ziua Mondială a Combaterii Tuberculozei (TBC). La această dată, în 1882, Robert Koch informa oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC. În ciuda progresului remarcabil din ultimele decenii, această boală încă reprezintă o problemă majoră de sănătate publică.

Tuberculoza este o maladie contagioasă, care se transmite pe calea aerului, şi ale cărei prime simptome sunt asemănătoare unei răceli. Boala este provocată de bacilul Koch, care afectează în principal plămânii, dar poate afecta și alte organe (ganglioni, oase, meninge, rinichi etc.). Sursa de bacili este bolnavul care încă nu a început tratamentul. Prin tuse, sunt răspândiți bacili vii, ce pot fi inhalați de persoanele din jur.

Vestea bună este că tuberculoza este în prezent vindecabilă. Ea poate fi, însă, fatală în cazul neprezentării la medic. La Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, unitate sanitară aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, puteți face un control de rutină la cabinetul de pneumologie.

Situat în Cartierul Militari, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” dispune de 23 de specializări, unde medicii oferă consultații și tratament. Serviciile medicale pot fi accesate de orice persoană, dar de anumite facilități beneficiază doar persoanele care au venituri mici și domiciliul legal în Sectorul 6.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” se află în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, iar pentru programări sau informații suplimentare puteți suna la 031.9593, de luni până vineri, între 08.00-20.00. De asemenea, puteți scrie la [email protected] sau puteți accesa www.nectarie6.ro.