Astăzi, 20 mai 2019, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, și Inspectorul Școlar General al Municipiului București, Ioana Mihaela Neacșu, au inaugurat noua clădire multifuncțională, construită în curtea Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”.

În acest spațiu nou vor funcționa ateliere și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, beneficiari fiind elevii de la specializările din domeniile film și televiziune, media și design vestimentar.

“Știu că este o dorință veche a echipei Colegiului, de a construi laboratoare noi, dedicate acestor specializări moderne. Nu am ezitat nicio clipă să susțin investițiile necesare în acest proiect, în momentul în care mi-a fost prezentat, iar lucrările începute în luna octombrie a anului trecut au fost deja finalizate, în timp record. Încurajez părinții să îi sprijine pe copiii care își doresc să învețe o meserie chiar de pe băncile școlii. Este un proiect unic în Capitală”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Oferta educațională a Colegiului s-a diversificat constant, de-a lungul anilor, acreditând noi specializări și ținând pasul cu cerințele de pe piața muncii:

  • Tehnician multimedia (liceu)
  • Tehnician producție film și televiziune (liceu)
  • Tehnician designer vestimentar (liceu)
  • Confecționer produse textile (școală profesională)
  • Operator producție și exploatare film (școală profesională)

Începând cu septembrie 2019, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” vine cu o ofertă educațională diversă, ce cuprinde specializări atât din domeniul modei, cât și din domeniul media, continuând a fi o instituție de învățământ cu un profil educațional unic.  Mai multe detalii: http://www.ct-asachi.ro