Proiectul „Tinere talente rome” al Centrului Național de Cultură a Romilor-Romano Kher promovează și susține tinerii romi talentați. În parteneriat cu Administrația Școlilor Sector 6, au fost organizate două  concerte, unul de muzică clasică și unul cu muzică tradițională, dedicate elevilor și profesorilor din Sectorul 6.

Orchestra de tineret a CNCR -RK, formată din tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani au încântat publicul prezent în Sala de Festivități a Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu cu un repertoriu clasic din care nu au lipsit: Vivaldi – “Vara”, Bach – “Concertul pentru două viori și orchestră”, Dinicu – Hora „Mărțișorului”, etc. 

În Amfiteatrul în aer liber din incinta Școlii Gimnaziale “Regina Maria” virtuoșii muzicii tradiționale rome au susținut un recital cu hore mișcate dar și piese lente. Taraful de tineret al CNCR – RK  “a pus sângele în mișcare” prin piesele „Măr domnesc”- Constantin Eftimiu, „Libertango”- Piazzolla sau Hora „Trei păzește” a lui Ilie Udilă.

Este extrem de important în societatea de astăzi să aflăm cât mai multe despre cultura romă, Sectorul 6 având o comunitate semnificativă de cetățeni de etnie romă. Cu acest prilej, autoritatea locală dorește să educe copii, încă de la vârste mici, despre importanţa diversității culturale, cât și despre toleranţă, solidaritate și cooperare.