Astăzi, 03 decembrie 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități printr-un experiment muzical inedit: un concert cu ochii larg… închiși! Timp de 15 minute, într-o sală a Centrului de Dezvoltare Personală și Recreere “Conacul Golescu Grant”, zeci de persoane cu dizabilități, împreună cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniu dar și specialiști ai DGASPC Sector 6, vor asculta Bach pe întuneric, renunțând la văz și folosind celelalte simțuri pentru a se bucura de întregul moment.

“Ne bucură faptul că în acest an reuşim să îmbinăm acest subiect sensibil cu o manifestare culturală de excepţie, prin prezenţa domnului Valentin Şerban, un violonist cu care ne mândrim. An de an, eforturile noastre se îndreaptă înspre diversificarea serviciilor și implicarea tuturor actorilor de la nivelul comunității în programe care să susțină atât persoanele cu dizabilități cât și familiile lor. Iar un moment de artă unic în țară, care ne provoacă să experiementăm lumea pe întuneric, ne ajută să fim mai toleranți și să înțelegem mai bine această categorie vulnerabilă,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Evenimentul va cuprinde și un număr de vals, susținut de copiii hipo-acuzici de la Centrul “Domnița Bălașa”.

An de an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a îmbunătăţit şi diversificat serviciile oferite persoanelor cu dizabilităţi. În prezent, oferă consiliere, recuperare medicală, îngrijire de tip familial, susținere și integrare pe piața muncii, evaluare, orientare și integrare școlară și profesională. De asemenea, au fost dezvoltare centre de consiliere, centre de zi, centre de recuperare și îngrijire iar aparatura și dotările sunt la standarde europene.

În comunitatea noastră sunt peste 12.000 de persoane cu dizabilități, adulți și copii, pentru care autoritatea locală depune în permanență eforturi în vederea susținerii lor și dezvoltării de servicii și programe care să le ofere șansa la independență și reabilitare cât mai rapidă și ușoară.