Un concert pe întuneric a marcat aseară, în Sectorul 6, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Timp de 15 minute, în clădirea istorică Conacul Golescu Grant s-au stins toate luminile și s-a auzit vioara lui Valentin Șerban, un artist revenit în țară pentru a-i provoca pe oameni să vadă mai puțin și să asculte mai mult. Împreună cu artistul vizual Cristina Bobe, au dat naștere unui proiect cultural denumit “Concert cu ochii larg ÎNCHIȘI”, concept pe care l-au oferit cadou persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6.

“Eu și Cristina Bobe am observat că oamenii merg la concerte mai mult pentru a vedea și prea puțin pentru a asculta. Așa că am vrut să îi provocăm. Ne-am bucurat să vedem cât de frumos a fost primit proiectul nostru și suntem cu atât mai încântați să oferim cadou această experiență muzicală persoanelor cu dizabilități din Sector 6,” ne-a mărturisit violonistul Valentin Șerban.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă persoane cu dizabilități din sector, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, specialiști ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și reprezentanți ai asociațiilor/fundațiilor din domeniu.

“Seara aceasta este cu adevărat deosebită și mă bucur să oferim o experiență inedită persoanelor cu dizabilități din comunitatea noastră. Faptul că reuşim să ne întâlnim şi să punem cultura în slujba unui scop nobil, arată că oameni cu diferite preocupări sunt sensibili la problemele persoanelor cu dizabilităţi şi se arată dornici să ajute. De asemenea, astfel de întâlniri sunt și un bun prilej pentru profesioniştii din domeniul social de a dialoga şi a face schimbul de experiență atât de necesar în acest domeniu,” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Un alt moment important din cadrul evenimentului a fost oferit de copii hipoacuzici de la Centrul pentru Copii cu Dizabilități “Domnița Bălașa”, care au dansat vals ghidați de vibrațiile din podea dar și de indicațiile educatoarei.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este marcată în fiecare an la 03 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate. În comunitatea noastră sunt peste 12.000 de persoane cu dizabilități, adulți și copii, pentru care autoritatea locală depune în permanență eforturi în vederea susținerii lor și dezvoltării de servicii și programe care să le ofere șansa la independență și reabilitare cât mai rapidă și ușoară.