Sâmbătă, 9 iunie 2018, începând cu orele 09.00, Parcul Crângași din Capitală va fi gazda ediţiei din acest an a competiţiei ”Liga tinerilor sportivi – Proiectul fotbal”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Ca în fiecare an, la concursul dedicat tuturor iubitorilor balonului rotund din comunitate s-au înscris echipe alcătuite din copii beneficiari ai serviciilor sociale oferite de instituții publice sau organizații nonguvernamentale.

Un număr de 50 de copii cu vârste între 12 şi 18 ani, însoțiți de prieteni și antrenori, participă la ediția din acest an.

Ideea de a include jocul de fotbal printre instrumentele de intervenție în asistența socială a fost implementată în anul 2002 pe raza Sectorului 6, an  în care s-a înființat echipa “Vulturii Negri”, alcătuită atunci din copii care stăteau permanent sau temporar pe stradă.

Modalitățile de stimulare a comunicării și responsabilizării, pe care le implică lucrul în echipă, au condus ulterior la extinderea acestui program la copii cu devianță comportamentală sau proveniți din familii marginalizate. Performanţa sportivă constituie un obiectiv secundar în cadrul proiectului, importante fiind efectele participării la acest program asupra conduitei copiilor (reluarea legăturii cu școala, reintegrare familială, evitarea recidivei pentru copiii delincvenți etc).

Echipa de fotbal “Vulturii Negri”, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, are un palmares bogat, cu participări multiple la competiții naționale și internaționale destinate copiilor incluși în sistemul de asistență socială.

Cu finanțare de la Bugetul Local al Sectorului 6, competiția din acest an oferă participanților numeroase premii, inclusiv echipament sportiv.