Forfotă, mirosuri delicioase și zâmbete multe, de câteva zile, la Cantina Socială Crângași. Acolo se pregătesc sute de porții de mâncare ce ajung la cadrele medicale din București, gătite în această perioadă de mai mulți bucătari voluntari, în frunte cu chef Adi Hădean și livrate împreună cu asistenții sociali din Sectorul 6.

Acesta este proiectul “Solidar Social”, o acțiune umanitară susținută de Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, împreună cu mulți parteneri din mediul privat.

Ne bucurăm să îl avem aproape pe Adi Hădean, un om deschis proiectelor de colaborare și voluntariat. Solidar Social este un astfel de proiect, care pune accent pe importanța și puterea unei comunități unite. Așteptăm toți doritorii să se alăture acestei campanii, pentru a ajuta atât cadrele medicale, care se luptă zi de zi cu acest virus, care ne-a schimbat viața, dar și vârstnicii, care au nevoie de prezența noastră acum, mai mult ca oricând.” a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Zilele încep dis de dimineață la Cantina Socială Crângași, acolo unde are loc magia întrajutorării. Sute de produse alimentare sunt donate de către companii și după ce porțiile sunt preparate de către bucătarii voluntari, sub îndrumarea lui Adi Hădean, totul se încarcă în mașini, puse la dispoziție tot din zona de business și se livrează la spitalele din București, cu ajutorul asistenților sociali. Așa reușim să ajungem cu mâncare caldă la cadrele medicale ce muncesc zi și noapte pentru a stopa răspândirea virusului CoVID-19.

Și vârstnicii singuri, care nu se pot deplasa și sunt înregistrați în bazele DGASPC Sector 6 vor beneficia de aceste meniuri gătite cu drag.

Cum ne poți ajuta?

Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această periodă,vino să gătești alături de noi! Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ne ajuți să livrăm mâncare, vino alături de noi! Iar dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți prisosește! 

Fii #activsocial și alătură-te proiectului nostru! Avem nevoie de tine!

Poți obține mai multe informații la adresa de mail: [email protected]