La iniţiativa primarului Gabriel Mutu, 160 de copii din Sectorul 6 au primit astăzi cărţi noi.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, echipe ale Primăriei Sectorului 6 s-au deplasat astăzi, 31 mai 2017, la Şcolile Generale Nr. 153, 161 şi 168, situate în Cartierul Giuleşti, şi au distribuit copiilor exemplare din cartea “Ger blând de femarte”, scrisă de Gelu Ialomiţeanu şi publicată la editura “Pod peste Suflete” din Slobozia.

Tematica volumului tratează istoria şi dezrobirea romilor, iar scriitura – accesibilă copiilor – îi  va ajuta pe aceştia să cunoască şi să înţeleagă mai bine vremurile prin care a trecut această etnie de-a lungul timpului.

Totodată, ieri, 30 mai 2017, 18 copii din zona Giuleşti-Sârbi, implicaţi în proiectul ”Programul Integrat de Educaţie pentru Diversitate” (PIED) au sărbătorit “Ziua Copilului” în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”.

Cei mici au participat la atelierele de desen pe asfalt, la întrecerile sportive şi la jocurile copilăriei (şotron, coardă, elastic), iar la final au primit dulciuri şi câte o kendama, cu care vor putea exersa coordonarea mişcărilor corpului cu privirea.

Prichindeii vin zilnic la Clubul Copiilor, un serviciu de tip afterschool, care aplică metode de educaţie nonformală precum: dans, desen, dezbateri şi excursii. Cei mici beneficiază aici de ajutor la efectuarea temelor, acordat în funcţie de nevoile identificate pentru creşterea performanţelor şcolare, dar şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

Sustenabilitatea proiectului PIED este asigurată de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 care, pentru o perioadă de cel puţin cinci ani, vor urmări susţinerea comunităţii din cartierul Giuleşti-Sârbi şi îmbunătăţirea situaţiei familiale, sociale şi educative a copiilor care trăiesc aici.