Școala Altfel este prilej de gesturi frumoase în Sectorul 6. Aproape 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Regele Mihai I” au profitat de săptămâna dedicată educației nonformale și au trecut pragul magazinului caritabil SocialXChange din Drumul Taberei, încărcați cu saci plini de donații. Însoțiți de învățătoare, părinți și bunici, cei mici au adus haine, jucării, cărți, rechizite și dulciuri pentru beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Socială Sector 6.

Caritatea se învață toată viața, dar este ideal să începem de la vârste fragede. Prin participarea efectivă la astfel de acțiuni și prin plăcerea faptului că ajută la rândul lor, copiii înțeleg că au puterea de a face lucruri pozitive. Prin natura lor, cei mici sunt darnici, așa că aceste “lecții” nu fac decât să îi formeze generoși și mai aplecați către a-i ajuta pe alții”, ne-a declarat Stela Popescu, învățătoare în cadrul Școlii Gimnaziale “Regele Mihai I”.

Cei mici s-au gândit și la copiii beneficiarilor DGASPC Sector 6 și au donat mai multe pachete personalizate pe mai multe categorii de vârstă.

Ca de fiecare dată, în incinta magazinelor caritabile SocialXChange generozitatea a fost răsplătită! De această dată, cu o petrecere pe cinste, cu jocuri, dansuri și cântece, organizată de animatorii din cadrul Centrul de Recreere și Dezvoltare Persoanală Conacul “Golescu Grant”.

Magazinele caritabile SocialXChange fac parte dintr-un proiect al Primăriei Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. El prevede ca beneficiarii serviciilor sociale să presteze servicii în folosul comunității, în schimbul cărora primesc produsele de care au nevoie și care au fost donate magazinelor. Donațiile se pot face de către orice persoană fizică sau juridică, în cadrul celor două magazine SocialXChange, aflate pe Lunca Cernei 6A și Calea Crângași nr.3.