O scrisoare simplă, dar emoţionantă, a ajuns cu câteva zile în urmă la secretariatul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Cel care ni s-a adresat pe calea cuvintelor scrise este unul dintre oamenii în slujba cărora ne desfăşurăm activitatea de zi cu zi.

„Menţionez că am fost beneficiarul serviciilor dvs. în perioada ianuarie 2016 – martie 2017”, ne precizează domnul S. G. chiar la începutul scrisorii, „timp în care am traversat o perioadă foarte grea, pricinuită de pierderea mamei mele, întâmpinând şi mari dificultăţi financiare”.

Este şi concluzia la care au ajuns asistenţii noştri sociali când au analizat situaţia socio-economică şi familială a domnului G., de profesie inginer, în urma solicitării acestuia de a beneficia de o masă caldă zilnic, în cadrul Cantinei Crângaşi.

Serviciile de tip cantină socială funcţionează de mai mulţi ani în comunitatea noastră, având menirea de a răspunde nevoilor urgente ale unor oameni aflaţi la limita de jos a sărăciei, care nu îşi mai pot asigura prin mijloace proprii hrana de zi cu zi. Cantinele sociale din Sectorul 6 asigură zinic o masă caldă pentru un număr de 800 de persoane defavorizate.

”Serviciile oferite de cantina Crângaşi, respectiv servirea unei mese calde pe zi şi suplimentul alimentar de weekend, mi-au fost de UN REAL FOLOS, fiindu-mi în unele zile chiar VITALE, ele făcând diferenţa între foame şi deznădejde”, mărturiseşte domnul G. în scrisooarea sa. Şi pentru că a oferi nu înseamnă nimic dacă nu o faci cum se cuvine, domnul G, acum ieşit din situaţia dificilă şi stăpân pe propriul destin, îi aminteşte în scrisoare pe toţi cei care „prin activitatea zilnică competentă, plină de abnegaţie şi profesionalism, au asigurat şi sunt convins că vor asigura şi pe viitor bunul mers al acestei instituţii, atât de utile oamenilor aflaţi în dificultate”.

Tot domnia sa menţionează că „mâncarea este foarte bună, gustoasă, îngrijit şi atent preparată, cadrul de servire este curat şi îngrijit, paharele curate, grupurile sanitare curate şi funcţionale – un exemplu de urmat şi de alte cantine de pe tot teritoriul ţării”. A aduce laude este un lucru atât de rar în prezent încât domnul G. se simte obligat să precizeze „în mod expres” că această scrisoare „nu este inventată sau redactată de către angajaţi, eu fiind o persoană reală”.

Îi mulţumim domnului G. pentru gestul binevenit de apreciere, îi dorim un viitor fericit şi ne luăm îngăduinţa de a încheia cu propriile sale cuvinte, adresate tuturor: „Mii de mulţumiri şi Domnul să vă binecuvânteze pe toţi!”