Reprezentanții Administrației Comerciale Sector 6, prin Serviciul Piețe, au demarat o amplă verificare în rândul comercianților din piețele pe care le au în administrare.

Mai exact, în perioada 10-20 ianuarie, au controlat toate cântarele și balanțele electronice utilizate de către aceștia pentru a vedea dacă mijloacele de măsurare sunt omologate și indică corect greutatea.

Nu mai puțin de 47 de aparate, aflate pe tarabele din Piețele Orizont, Apusului și Valea Ialomiței, au trecut prin testare și s-a constatat că toate erau în regulă.

Specialiștii nu au identificat unități de măsură necorespunzătoare normelor sau cu valori de cântărire modificate. În plus, 16 cântare, care aveau expirată viza metrologică, dar funcționau în parametrii, au fost actualizate.

Acțiunea a avut ca scop actualizarea și avizarea metrologică în conformitate cu prevederile legale și protejarea consumatorilor și a cetățenilor Sectorului 6.

Controalele vor fi extinse și în piețele administrate de către societăți private: Drumul Taberei, Gorjului și Veteranilor, unde se dorește, de asemenea, crearea și menținerea unui comerț civilizat și corect.