Măsuri de prim ajutor pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6

Știați că: apa de la robinet este cel mai bun aliat împotriva unei arsuri? Sau că administrarea de apă îndulcită, în cazul unui infarct miocardic, constituie o prelungire a suferinței? Aceste informații, precum și multe alte măsuri de prim ajutor vor fi discutate în cadrul campaniei “Dreptul la sănătate”, ce va avea loc în Cluburile Seniorilor din Sectorul 6.

Pornind de la ideea că seniorii sunt mai vulnerabili și susceptibili de a se confrunta cu probleme medicale, campania “Dreptul la sănătate” își propune să readucă în atenția seniorilor importanța adoptării unei atitudini pozitive și responsabile față de propria stare de sănătate.

“Acest program oferă persoanelor vârstnice informaţii valoroase din domeniul medical, pe care nu le găsesc cu ușurință. Dorim ca seniorii Sectorului 6 să fie sănătoşi şi să aibă o viaţă lungă, pentru a se bucura cât mai mult de iubirea şi aprecierea noastră”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Se cunoaşte faptul că vulnerabilitatea vârstnicilor este determinată de numeroși factori precum: părăsirea vieții sociale active (pensionare), scăderea veniturilor și receptivitate crescută la îmbolnăviri.

În acest context, campania “Dreptul la sănătate” oferă persoanelor care frecventează Cluburile Seniorilor de Sectorul 6 informații pertinente despre aplicarea eficientă a măsurilor de prim ajutor, importanța consultării periodice a unui medic, precum și despre serviciile socio-medicale puse la dispoziție de Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

Campania se derulează în perioada aprilie – octombrie 2019, iar reprezentanții Institutului Român pentru Drepturile Omului, Crucea Roșie Sector 6, împreună cu asistenții sociali din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” vor organiza întâlniri tematice cu seniorii din comunitate.