Peste 350 de doamne au beneficiat de testare gratuită Babeș-Papanicolau în Sectorul 6, prin Campania derulată de Institutul Oncologic București în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” din Sctorul 6.

Campania s-a desfășurat în intervalul 22 iunie – 02 iulie 2021 la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii, nr.81 și în Strada Răsadniței nr. 59, Sector 6.

Mulțumim doamnelor care au răspuns apelului la prevenție, lansat de Institutul Oncologic București și au venit pentru un test gratuit, în beneficiul stării lor de sănătate.

Activitatea de testare a avut loc în contextul în care anual, în România, se înregistrează peste 4000 de cazuri noi de cancer de col uterin, iar rata mortalității este cea mai ridicată din Europa. Motivul principal pentru această statistică este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu.

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății, și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin.

Realizarea periodică a controlului asigură depistarea precoce a celulelor anormale de la nivelul colului uterin, prevenind astfel formarea celulelor canceroase. Conform statisticilor puse la dispoziție de INSP, cancerul de col reprezintă a patra cauză de mortalitate prin cancer la femei, la nivel mondial.

Invităm în continuare doamnele să realizeze anual acest test atât de important pentru sănătatea lor la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin CASMB. Totodată, persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Pentru programări sau informații suplimentare sunați la 031.9593 și 0726.150.250 sau vizitați www.nectarie6.ro.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” se află pe Bulevardul Uverturii nr.81, Sector 6 (vis-à-vis de Teatrul Masca).

Nu uita să ai grijă de sănătatea ta!