În fiecare an, în Europa, peste 435.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer colorectal. Aproximativ jumătate dintre acești pacienți mor, cancerul colorectal devenind astfel a doua cauză principală a deceselor provocate de cancer.

În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2018, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” derulează campania „Cancerul de colon ucide! Testează-te!”, campanie de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se supun dacă își neglijează sănătatea.

Specialiștii sfătuiesc pacienții să meargă la medicul gastroenterolog începând cu 50 de ani, întrucât potrivit statisticilor, 90% din cazurile de cancer la colon apar după acestă vârstă, iar dacă au avut cazuri de cancer în familie, să facă un control începând cu 40 de ani.

”Durata medie a dezvoltării unui adenom la cancerul colorectal nu este observată, dar este estimată să dureze cel puțin 10 ani. Această fază lungă latentă oferă o oportunitate de detectare precoce a bolii. Dacă se detectează în faza de adenom, îndepărtarea acestuia poate preveni incidența cancerului. Chiar dacă este detectat ca un cancer în stadiu incipient, prognosticul este considerabil mai bun decât în cazul cancerului în stadiu avansat.”, a precizat Dr. Dinu Silviu Marian – Medicul Specialist Gastroenterologie din Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

Pe perioada campaniei accesul la consultații în Cabinetul de Gastroenetrologie se face în urma unei programări prealabile, iar screeningul se va realiza pe baza recomandării de la medicul de familie sau specialist, intervenția fiind în proporție de 100% gratuită.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, este o unitate sanitară aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care oferă consultații și tratament tuturor persoanelor interesate de propria stare de sănătate.

Pentru informaţii suplimentare şi programări sunați la 031.9593.