Primăria Sectorului 6, în colaborare cu TUD Group și Administrația Școlilor Sector 6 a organizat în data de 29 iulie 2021 o primă sesiune de informare pe tema „Eficiența energetică în școli”.  Seminarul a fost adresat conducerii, personalului didactic și administrativ din cadrul  celor 5 unități de învățământ renovate, fiind prezente peste 30 persoane (Școala Gimnazială nr. 59, Școala Gimnazială Adrian Păunescu, Școala GimnazialăSf. Andrei, Școala Gimnazială nr. 197 și Școala Gimnazială Sf. Constantin și Elena).

Această campanie de informare privind eficiența energetică se va derula în anul școlar 2021 -2022 și va cuprinde ateliere practice, seminarii cu copiii, părinții și cadrele didactice.

Sesiunea de informare a avut ca teme principale:

  • prezentarea noțiunilor fundamentale de confort ce trebuie menținut în scoli
  • cum să asigurăm o eficiență optimă în sălile de clasă cu un consum minim de energie
  • prezentarea modului de utilizare a spațiilor și echipamentelor din unitățile de învățământ modernizate (RETROFIT), în sensul susținerii practicilor ce contribuie la îmbunătățirea performantei energetice a clădirilor și asigurarea unui consum de energie redus.
  • identificarea unor soluții practice pentru a atinge indicatorii asumați (fiind utilizat un instrument interactiv de colectare a ideilor).

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Eficiență Energetică pentru Clădiri Publice”, proiect finanțat prin facilitatea de asistență tehnică ELENA.

Pentru mai multe informații privind proiectul, accesați link-urile: