Igiena orală este importantă la orice vârstă

 

Pe parcursul verii, medicul stomatolog al Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” le-a arătat copiilor din comunitate care sunt secretele periajului corect, știut fiind faptul că, pentru a se fixa un comportament adecvat de igienă orală, el trebuie educat de la cele mai fragede vârste.

Ieri, 24 august 2018, adulții care frecventează Centrul de Consiliere Persoane cu Dizabilități din Sectorul 6 au aflat care sunt modalitățile prin care pot menține o dantură sănătoasă și cât de important este controlul stomatologic periodic. Conștientizarea greșelilor din rutina zilnică și încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare, sunt primii pași către o viață fără durere.

”Majoritatea afecțiunilor dentare pentru care se prezintă oamenii în cabinet pot fi evitate, dar este necesar ca aceștia să țină cont de faptul că periajul corect și controlul de rutină mențin sănătatea și dau calitate vieții”, a explicat stomatologul Andrei Niță.

Campania subliniază importanţa igienei orale indiferent de vârstă, atât pentru un zâmbet frumos, dar şi pentru evitarea apariţiei cariilor şi a infecţiilor bucale. Strategiile de prevenire şi control vizează în principal reducerea nivelului de expunere la factorii majori de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” este locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate București, iar persoanele cu venituri reduse din Sectorul 6 au posibilitatea de a accesa serviciile medicale, în mod gratuit sau parțial subvenţionat, în funcție de venituri.

Vă așteptăm în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, iar pentru programări sau informații suplimentare sunați la 031.9593 sau vizitați www.nectarie6.ro.