Festivalul Seniorilor continuă, iar miercuri, 5 octombrie a.c., a fost rândul patrupezilor din echipa „Câini pentru oameni” a Vier Pfoten să-i înveselească pe cei 70 de vârstnici rezidenţi ai Complexului de Servicii Sociale „Floare Roşie”.

Echipa Vier Pfoten, împreună cu Mulan, Ţuca şi Toto, foşti câini maidanezi, au adus seniorilor zâmbete, flori şi tort. Căţeii sunt antrenaţi de Vier Pfoten pentru programul de terapie asistată cu animale, derulat în ultimii 12 ani în sprijinul copiilor cu dizabilităţi, iar în ultimii 4 ani vin săptămânal la vârstnicii din Complexul ”Floare Roşie” pentru a interacţiona cu aceştia şi a primi mângâieri.

3

Bătrânii din centre tind să se izoleze şi să devină foarte pasivi, iar în multe cazuri apare depresia. Un obiectiv foarte important este să-i activăm comportamental şi să-i scoatem din saloane, având ca pretext activităţile cu câinii. Se poate vedea o mare schimbare în comportamentul rezidenţilor, o îmbunătăţire a tonusului, a atitudinii şi disponibilităţii de a comunica”, explică Victor Chitic, psihologul echipei „Câini pentru oameni. Rolul acestuia este de a însoţi echipa şi de a urmări evoluţia interacţiunii dintre vârstnici şi animale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten promovează proiectul „Câini pentru oameni”, ce are ca scop îmbunătăţirea calitatăţii vieţii bătrânilor rezidenţi în Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”.

1 2