Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL), amintește contribuabililor persoane fizice că pot achita integral impozitele locale inclusiv luni, 2 aprilie 2018, beneficiind de bonificația de 10%.

Motivul este acela că 31 martie 2018 – data până la care se acordă bonificaţia de 10% persoanelor fizice pentru plata cu anticipaţie a impozitelor locale – este o zi nelucrătoare, astfel încât contribuabilii pot beneficia de această facilitate și luni, 2 aprilie 2018, conform art. 181 din Codul de Procedură Civilă. După această dată, se va percepe o majorare de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere.

Cetățenii care locuiesc în Sectorul 6 pot apela pentru achitarea taxelor locale fie la mijloacele electronice de plată, fie la centrele situate în cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi-Giuleşti.

Cei care doresc să evite așteptatul la cozi pot accesa platforma Ghișeul.ro sau Infochioșcurile cu plata prin card amplasate în marile zone comerciale şi în incinta instituţiilor publice din sector.

Pentru a efectua plăți pe ghișeul.ro, paşii de urmat sunt:

  1. Pe prima pagina de pe Ghişeul.ro (www.ghiseul.ro) a fost creată o nouă secţiune numită “Solicitare date de acces”. Apăsaţi butonul “Continuă”.
  2. Se va deschide o nouă pagină în care vi se cere să introduceţi CNP-ul. Tastaţi CNP-ulşi apoi apăsaţi pe butonul “Verifică CNP”.
  3. Dacă CNP-ul este valid, se va deschide o nouă pagină cu mai multe câmpuri obligatorii, în care trebuie sa introduceţi:‘Nume şi prenume’, ‘Adresa de email’, ‘Confirmarea adresei de email’, ‘Telefon mobil’ şi un cod din cifre şi litere.  După ce aţi completat toate aceste câmpuri, apăsaţi butonul ‘Trimite cerere’. 
  4. Se deschidepagina de validare a cardului bancar personal. Trebuie să introduceţi numărul cardului afişat pe partea din faţă a acestuia, după care apăsaţi butonul ‘Aprobă’.
  5. Dacă datele introduse sunt corecte, se va deschide o nouă pagină cu mesajul:‘Verificarea datelor a fost efectuată cu succes’. Veţi primi un email cu datele de acces.
  6. Intraţi în contul de e-mail furnizat şi regăsiţi datele de acces.
  7. Dupa ce aţi obţinut online datele de acces, puteţi reveni pe prima pagină, introduceţi userul şi parola furnizate pe e-mail şi puteţi vizualiza şi achita obligaţiile de plată, fără a mai fi nevoie să vă deplasați la sediile DGITL.

În prezent, datele de acces pentru sistemul Ghişeul.ro pot fi obţinute online numai de cei care dețin carduri înrolate 3D Secure și emise de una dintre următoarele bănci: Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, BRD – Groupe Société Générale, UniCredit Bank, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Banca Românească, Garanti Bank.

În ceea ce-i privește pe contribuabilii care preferă plata în numerar, la ghișeu, DGITL pune la dispoziția acestora patru centre, situate în toate cartierele sectorului: Centrul Orizont – Drumul Taberei nr. 18 (Complex Orizont), Centrul Militari – Şos Virtuţii nr. 1-3, Centrul Giuleşti – Calea Giuleşti nr. 125, Centrul Dr. Taberei nr. 40, situat în vecinătatea Pieţei Drumul Taberei.

Precizăm că la centrul de lângă Piața Drumul Taberei, deschis și sâmbăta, programul de lucru este unul prelungit până la orele 21:00, de luni până joi, și până la orele 19:00, vinerea.