Au fost cântece, dansuri, jocuri, scenete și multe zâmbete într-un loc de poveste din Sectorul 6. Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant” a fost vizitat de zeci de copii și seniori, beneficiari ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care au pus în scenă un spectacol dedicat Marii Unirii.

Prima surpriză a fost un concept nou, o bibliotecă vie, formată dintr-un senior și un copil, care i-au purtat pe spectatori într-o paralelă inedită: lumea de acum 100 de ani, în contrast cu prezentul. “Îmi amintesc și acum ce bucurie era să ieșim la colindat, fix așa cum au făcut și părinții: curați, în straie tradiționale. Cea mai mare satisfacție era când primeam mai mulți covrigi față de anul trecut,” a mărturisit doamna Silvia, în vârstă de 78 de ani.

A urmat o scenetă în care beneficiarii cursului de teatru organizat în cadrul centrului au ilustrat obieciurile și tradițiile de acum 100 de ani. Din recuzită nu au lipsit nici ingredientele culinare, precum pâinea de casă și sarea.

Cei prezenți s-au delectat cu multe cântece tradiționale susținute atât de seniori, cât și de cei mici, precum și cu o horă românească. Având drept tematică istoria Bucureștiului de altădată, o expoziție foto cu lucrări ale seniorilor și copiilor incluși în cadrul proiectului Program Integrat de Educație pentru Diversitate a completat manifestarea.

În paralel, 25 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani au participat la atelierul numit “Marea Unire pentru cei mici”, susținut de jurnalista Ana Iorga și istoricul Filip Iorga. Cu ajutorul cărții cu același nume, cei mici au aflat despre semnificația sărbătorii care se aproprie, dar au aflat și noi informații despre nume marcante ale istoriei noastre, precum Regele Ferdinand și soția sa, Maria.

Implicarea și talentul beneficiarilor DGASPC Sector 6, de la mic la mare, care au lucrat bijuterii și obiecte de decor handmade, toate cu tematica Centenarului au fost foarte apreciate.