Au dat fotbalul din faţa blocului pe trasee în copaci şi tiroliene. Este experienţa de neuitat pe care astăzi, 18 iulie, au trăit-o 25 de copii din Sectorul 6, care fac parte din familii defavorizate. Toţi au dat piept cu aventura în Parcul de Aventură din Comana. Au avut de parcurs şase trasee pline de obstacole, dar fără nicio emoţie au reuşit să le ducă la bun sfârşit pe toate, iar la final s-au declarat încântaţi de o inedită ieşire în natură.

„Mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă a fost mai greu decât mă aşteptam. Dar nu m-am lăsat”, recunoaşte Robert, în vârstă de 9 ani.

Iar cei mici au fost supravegheaţi cu atenţie de voluntari veniţi de peste mări şi ţări. Este vorba despre o fată şi 5 băieţi din Turcia, Azerbaidjan şi Olanda, care îi însoţesc pe micuţi  în  toate activităţile, timp de o lună.

Acţiunea de astăzi face parte din Programul Integrat de Educaţie pentru Diversitate, care are ca scop îmbunătăţirea participării în sistemul de educaţie a copiilor cu risc de excluziune socială şi economică, din Sectorul 6.

De acest program beneficiază 195 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani.

Cei mici provin din familii aflate în risc de marginalizare socială şi locuiesc în Cartierul Giuleşti-Sârbi, acolo unde sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon şcolar din Sectorul 6.