Primăria Sectorului 6 este prima autoritate locală care susține campania Strânge după câinele tău!”, inițiată de grupul de inițiativă civică Grow Up Romania.

Proiectul își propune să îi determine pe stăpânii patrupedelor din comunitate să strângă excrementele cățeilor lor, atunci când ies la plimbare. Pe lângă faptul că sunt neplăcute, excrementele nestrânse de pe străzi, trotuare, spații verzi ori locuri de joacă se pot dovedi extrem de periculoase și pot deveni o sursă de contaminare pentru atât pentru alți căței, dar mai ales pentru copii. Cei mici pot dezvolta Giardia, Salmonella, E. Coli sau viermi intestinali, iar cei cu vârste între 1 și 4 ani sunt cei mai expuși la astfel de infecții.

Păstrarea curăţeniei în spaţiile publice, verzi, de odihnă și de joacă este una dintre trăsăturile fundamentale ale spiritului civic. Trăim în aceeaşi comunitate și toți ne dorim un mediu curat și sănatos pentru noi și copiii noștri. În Sectorul 6 deja acționăm atât pe partea de informare, cât și de sancționare, și vom intensifica ambele modalități de a atrage atenția asupra acestor aspecte, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Pentru ca mesajul Nu uita să strângi după câinele tău! să ajungă la cât mai mulți membri ai comunității, autoritatea locală Sector 6, prin departamentele din subordine și colaboratorii săi, a început distribuirea de postere și flyere către administratorii imobilelor, posesorii de patrupede și magazinele care comercializează produse specifice. De asemenea, campania a prins deja foarte mulți adepți și în mediul online, canalele de Facebook și Instagram ale Grow Up Romania și ale Primăriei Sectorului 6 fiind asaltate de mesaje de susținere.

Totodată, Poliția locală Sector 6 informează stăpânii animalelor de companie că, în timpul plimbărilor pe domeniul public, trebuie să dețină asupra lor materiale necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, amenzile sunt cuprinse între 200 lei şi 500 lei.