Ieri, 1 octombrie 2018, s-a dat startul cursurilor gratuite de educație non-formală, dedicate copiilor și adolescenților din Sectorul 6, organizate în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”.

Cei mici au ales unul sau două cursuri, în funcţie de preferinţe şi abilităţi, participarea la program constituind o modalitate de dezvoltare personală şi oferindu-le şanse egale copiilor din comunitate să îşi urmeze pasiunile, indiferent de resursele financiare ale părinţilor.

În acest an, din totalul celor 14 cusuri organizate, preferatele copiilor au fost Învățare eficientă, Teatru, Canto și Engleza prin joc. Împărţite pe grupe, cursurile acoperă un spectru larg de activităţi cultural-artistice, sportive sau de abilitare, precum: Dans (405 locuri), Arte plastice (168 locuri), Informatică (156 locuri), Șah (128 locuri), Karate (150 locuri), Limba Spaniolă (64 locuri) și Matematică distractivă (40 locuri).

Cursurile gratuite, organizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, se vor desfășura până în septembrie 2019.

În clădirea construită în anul 1814 de cărturarul Dinicu Golescu, situată pe Aleea Ţibleş nr. 64, Sector 6, sunt amenajate 12 săli pentru activităţi, o sală de aşteptare pentru părinţi, precum şi o salină. Locaţia dispune de o curte generoasă, în care este amenajat un teren de sport multifuncţional şi un loc de joacă pentru copii.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant” şi-a deschis porţile în anul 2012. De atunci, peste 6000 de beneficiari au participat la cursuri gratuite şi la alte actvităţi realizate în beneficiul educaţiei copiilor şi adolescenţilor din comunitate.