Pentru a asigura securitatea zonelor publice, Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a finalizat lucrările de amenajare a reţelei de iluminat public în Parcul ANL Brâncuşi. Noile echipamente instalate prezintă o serie de avantaje, atât în ceea ce priveşte economia realizată, cât şi calitatea fluxului luminos constant.

“Mi-am dorit ca Parcul ANL Brâncuşi să beneficieze, la fel ca toate parcurile nou amenajate, de echipamente de iluminat noi şi performante. Este cunoscut faptul că accesul membrilor comunităţii la zonele verzi, chiar şi în timpul serii, generează pe lângă sentimentul de siguranţă şi o creştere a nivelului de satisfacţie a acestora. În plus, prin instalarea noilor echipamente de iluminat se realizează o economie importantă la bugetul comunităţii noastre”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Astfel, în Parcului ANL Brâncuşi au fost instalate 95 de corpuri de iluminat cu LED-uri monocrome, ca parte integrantă a unui sistem complex de iluminat modern ce beneficiază de telegestiune (control la distanţă).

• Cum funcţionează sistemul de iluminat cu telegestiune

“Sistemul de control al calităţii asigură o performanţă ridicată şi fiabilitate pentru controlul oricărui corp de iluminat. Avantajele sunt: economie de până la 40% faţă de lămpile clasice, flux luminos constant şi fără pâlpâire, fiecare modul fiind proiectat și echipat cu rezistență la scurtcircuit și supra-tensiune de protecție”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU, responsabil cu executarea lucrărilor de amenajare a iluminatului public în parcul ANL Brâncuşi.

Prin intermediul soluţiei de telegestiune, sistemul de iluminat din Parcul ANL Brâncuşi este controlat de la distanţă, având posibilitatea setării programului de funcţionare şi a intensităţii luminii. Dispozitivele trimit alarme în cazul unor defecţiuni semnalate pe stâlpii de iluminat şi oferă informaţii referitoare la consumul de electricitate pentru fiecare stâlp. Lucrările de amenajare a reţelei de iluminat public în acest parc urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului în curs.

Sisteme de iluminat cu telegestiune au fost instalate, de asemenea, în toate parcurile reabilitate de administraţia locală (Parcul Timişoara, Parcul 9 Mai, Parcul Nicolae Filimon, Parcul Sfântul Andrei, Parcul Marin Preda, Parcul Tudor Vladimirescu, Parcul Lujerului, Parcul Istru, Parcul Bistra) şi, de asemenea, la zeci de locuri de joacă şi de odihnă de pe raza Sectorului 6.