Asociaţia Studenţilor din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti – ASPOLI, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti derulează în perioada iunie 2016 – iunie 2017 proiectul “Îmbrăţişează cultura oraşului tău!”, o iniţiativă care îşi propune să stimuleze interesul elevilor din clasele IX–XII asupra obiectivelor de interes cultural din Sectorul 6.

După elaborarea, distribuirea şi promovarea unui ghid care cuprinde puncte de interes turistic şi cultural din Sectorul 6 în rândul elevilor din clasele IX – XII, s-a desfăşurat Concursul de clipuri video “Îmbrăţişează cultura oraşului tău!”. Competiţia a presupus realizarea unui clip video de prezentare a unui obiectiv cultural sau turistic din Sectorul 6.

În data de 15 iunie 2017, perioada de votare a clipurilor video participante postate pe site-ul oficial al proiectului, www.imbratiseazacultura.ro, s-a încheiat.

După analizarea voturilor şi având în vedere că nu au fost depuse contestaţii, lista finală a elevilor câştigători, clasaţi în funcţie de numărul de voturi primit la clipul video cu care au participat este următoarea:

  • Locul I – Pîrvu Dani de la Colegiul Tehnic “Carol I” – cu clipul video Lacul Morii (439 de voturi)
  • Locul II – Adăscăliţei Maria de la Colegiul Naţional “Elena Cuza” – cu clipul video Complexul Cotroceni (301 voturi)
  • Locul III – Videscu Maria de la Colegiul Naţional “Grigore Moisil” – cu clipul video Teatrul Masca (166 de voturi)

Premiile pentru cei 3 câştigători, în ordinea locului ocupat, constau în laptop, smartphone şi cameră video.

Festivitatea de premiere se va derula în cadrul Conferinţei de finalizare a proiectului care va avea loc în data de 30 iunie 2017, de la orele 10:00, la Sala Senatului din clădirea Rectorat a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

Toate clipurile video participante la concursul “Îmbrăţişează cultura oraşului tău!” au rămas disponibile publicului larg pe site-ul oficial al proiectului, www.imbratiseazacultura.ro, la secţiunea Concurs.