În urma unei adrese primite de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, Primăria Sectorului 6 recomandă membrilor comunităţii ca, în această perioadă, în care se comercializează cantităţi însemnate de produse alimentare, să acorde o atenţie deosebită provenienţei acestora.

Astfel, pentru prevenirea unor accidente nedorite şi pentru protejarea drepturilor consumatorilor, autoritatea locală recomandă:

  • achiziţionarea produselor alimentare să fie făcută doar din unităţile specializate şi autorizate, iar valorificarea animalelor vii, ce urmează să fie sacrificate, să se facă doar în locurile special amenajate şi autorizate sanitar-veterinar. Pentru animalele respective, proprietarul trebuie să deţină documentele prevăzute de legislaţia în vigoare;
  • pentru carnea de porc provenită din sacrificări în gospodăriile populaţiei, recomandăm să se realizeze examenul trichineloscopic. În cadrul punctelor de lucru din pieţele Crângaşi, Matache, Obor, Progresul şi Rahova, acest examen se poate face contra cost.
  • înainte de achiziţionare, să fie verificată compoziţia produsului, termenul de valabilitate, condiţiile de depozitare, numele şi adresa producătorului.

Nu este recomandată cumpărarea produselor alimentare din locuri neamenajate, existând riscul ca acestea să aibă o provenienţă şi o calitate îndoielnică, consumul unor astfel de produse putând determina apariţia de toxiinfecţii alimentare.