„Sărbătorile se sărbătoresc și se serbează cu sărmăluțe sărăduite și sărate sălbatic de sărarul sărman al sării sărate ce sărea ars cu sărituri săltărețe peste sărăcie și se supăra pe soția Sămara că nu îl săruta săritor pe suflet.”

Așa a sunat unul dintre exercițiile de dicție cu care s-au luptat ieri, 12 decembrie 2019, peste 30 de copii din sector care au participat la Atelierul de Dicție al lui Moș Crăciun.

Pentru al doilea an consecutiv, timp de o oră, la magazinul caritabil SocialXChange Crângași s-au auzit râsete, țipete și șoapte, prichindeii de la Centrul de Zi Giulești al școlii nr. 168, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, testând cu nerăbdare și curiozitate exerciții care să îi învețe să pronunțe corect cuvintele.

Ca și anul trecut, specialiștii care i-au ghidat în experiența sunetelor corecte au fost Străfurnica și prietenii săi, un ajutor colorat și antrenant, menit să îi ajute să învețe și să se distreze în același timp.

Spiridușii care au oferit cadou aceste atelier au fost Carmen Ivanov, autoare și trainer de dicție, Irina Constantin, trainer de dicție și actorul Dan Baltag, toți de la dicție.ro.

După ce au învățat, au fost și răsplătiți, Moș Crăciun s-a oprit la atelierul lor, încărcat cu daruri: printre jucării și dulciuri au primit și o carte specială, una scrisă chiar de către elevii care au participat la cursurile Școlii TV Dicție.ro pe perioada Summer School.

Iar activitățile frumoase vor continua la magazinul caritabil SocialChange Crângași și săptămâna viitoare, când se va desfășura un atelier învăluit de spiritul sărbătorilor de iarnă. Cu această ocazie, copiii beneficiarilor magazinului caritabil vor confecționa decorațiuni – brăduți, coronițe și globuri – cu care vor decora bradul de acasă și din magazin.

Inițiat și coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, magazinele primesc donații în produse de strictă necesitate, pe care le distribuie persoanelor și familiilor nevoiașe numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității și pe baza unui sistem echitabil de puncte. Donatorii, persoane fizice sau juridice, sunt răsplătiți cu un set de servicii specifice care se adresează atât lor, cât și familiei, prietenilor sau angajaților.

Mai multe detalii la www.socialxchange.ro.