Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 împreună cu Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială continuă experimentele marca #CMUSenseability!.

Nevăzătorii și persoanele interesate sunt așteptate la un nou atelier, de ceramică, în care simțul tactil va fi cel care conduce experiența.

Acțiunea vine după ce weekendul trecut, arhitectura și designul bucureștean au fost admirate prin intermediul mâinilor, de toți cei care s-au înscris la eveniment. Printre ei, Mioara și Cristian, mamă și fiu, beneficiari ai serviciilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. “Ne-a plăcut foarte mult, a fost o experiență unică, în care am avut șansa să socializăm cu specialiști. Deși nu a durat mult, a fost intens pentru că am putut valorifica și capacitățile celorlalte simțuri: tactil, olfactiv, auditiv. Suntem nerăbdători să participăm și la următoarea acțiune de acest gen,” ne-au povestit ei.

Așteptarea nu va fi lungă, pentru că pe 31 martie, între orele 10:30 și 15:00, va avea loc un Atelier de ceramică pe nevăzute. Cum va decurge experimentul #CMUSenseability? Se vor realiza obiecte pe care le folosim zilnic, precum un pahar sau un castron, pe care participanții le vor lua acasă. Se va începe cu o parte teoretică despre procesul de lucru și de ardere a lutului și regulile generale. Fiecare își va începe propria explorare, își va conduce jocul dintre imaginație, mâini și materie. Lucrul cu pământul presupune atenție față de inteligența mâinilor, care este de multe ori surprinzătoare pentru că se bazează mult pe intuiție, pe joc, pe libertatea gesturilor și a gândirii.

Participarea este gratuită iar cei interesați sunt rugați să vină cu șorțuri de bucătărie pentru că se va lucra cu lut.

Înscrierile se fac la telefon 07575AMAIS sau pe bază de formular: https://goo.gl/forms/UBN964yJDM6Br6AT2.

Inițiativa aparține AMAis și este sustinută de Fundația Orange.