Cine spune că arhitectura și designul Bucureștiului nu pot fi admirate prin intermediul mâinilor și atinse cu ajutorul imaginației?

Club de Mobilitate Urbană SenseAbility, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, invită persoanele cu deficiențe de vedere la “Atelierul de Arhitectură pe nevăzute”.

Din dorința de a combate supremația vizualului, patru traineri arhitecți vă vor ajuta să descoperiți arhitectura Capitalei prin texturi, sunete, detalii ornamentale și povești.

Pe parcursul a două zile, cei care vor răspunde provocării vor afla de ce a apărut arhitectura, impactul asupra comunității dar și povești ale anumitor zone din București. Ghidați de baston și specialiști, beneficiarii vor face și vizite tactile la Muzeul și sala de expoziții a Universității de Arhitectură și Urbanism“Ion Mincu”. La final, se vor purta discuții despre provocările mobilității urbane pentru persoanele cu dizabilități.

Acțiunea va avea loc pe 24 și 25 februarie la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, între orele 10:30 – 15:00. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere, pe pagina de Facebook a clubului.

Atelierele interactive CMU SenseAbility propun o abordare unică – un spațiu de contact între persoanele cu deficiențe de vedere și persoane specializate pe un anumit domeniu, care doresc să facă un prim pas, pe nevăzute, către un viitor #BucureștiInclusiv.

Primăria Sectorului 6 și Consiliul Local, prin direcțiile subordonate, desfășoară în mod constant acțiuni și evenimente prin care oferă posibilitatea locuitorilor de a se implica în viața comunității, de a comunica și de a avea o viață socială activă.