Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 va acorda gratuit lemne pentru încălzire cetățenilor care locuiesc la curte.

Materialul lemnos a fost obținut în urma curățării domeniului public de crengile și arborii care s-au rupt din cauza ploii înghețate de la sfârşitul lunii trecute.

Am primit multe cereri din partea asociaţiilor de proprietari privind toaletarea pomilor afectaţi de fenomenul ploii înghețate, aşa că am luat decizia de a utiliza cât mai eficient materialul lemnos rezultat. Beneficiarii sunt cei care locuiesc la casă şi utilizează lemnul ca modalitate de încălzire a locuinţei, a explicat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Lemnul de foc rezultat din toaletarea copacilor este acordat gratuit beneficiarilor care fac solicitare în acest sens la ADPDU Sector 6, Intrarea Aviator Caranda nr. 9, iar informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.410.25.50.

Vor fi analizate toate dosarele în ordinea depunerii solicitărilor, iar în prima etapă vor fi soluţionate cererile adresate de persoanele cu venituri mici, aflate în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6.

În ultimele două săptămâni, angajaţii ADPDU Sector 6, au intervenit în aproape 500 de cazuri pentru îndepărtarea crengilor rupte ori a copacilor căzuţi pe domeniul public, pe trotuare, în grădinile blocurilor de locuinţe şi în parcările de reşedinţă. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.