Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, agenții Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au mărit numărul verificărilor din teren, în special în spaţiile de joacă pentru copii. Controalele vizează siguranţa celor mici (respectarea ansamblului de prevederi legale, menite să asigure sănătatea copiilor), precum şi păstrarea curăţeniei în aceste spații.

“Atunci când vine vorba de sănătatea și siguranța copiilor, nu putem face concesii. Poliția Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât și pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de țigări în locurile de joacă ale celor mici”, a spus primarul Gabriel Mutu.

În ultimele săptămâni, polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În urma controalelor din teren, au fost depistate și identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor și în spațiile comune din clădirile de locuințe, fiind aplicate sancțiuni contravenționale al căror cuantum se ridică la 7.450 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei.

Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative.