În luna iulie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat o serie de amenzi persoanelor care nu păstrează curățenia trotuarelor, arterelor de circulatie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice.

• Au fost legitimate 1.588 de persoane, aplicate 373 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri comercializate ilegal.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 132.200 lei, iar suma bunurilor confoscate se ridică la 4877 lei.
• Tot în luna iulie au fost aplicate sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei. Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna iulie, în valoare de 650 lei.
• De asemenea, tot în această perioadă, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii, în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, rep.3. Astfel, au fost legitimate 1.637 persoane, identificate 63 persoane fără domiciliu şi aplicate 568 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 77750 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia și ordinea în Sectorul 6.