Dacă simți că este momentul să îți construiești singură viitorul, avem o veste bună pentru tine!

Începând cu luna iulie 2018, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 recrutează beneficiari pentru aproximativ 20 cursuri gratuite de calificare profesională destinate femeilor!

Persoanele interesate au de ales dintre cinci meserii: manichiurist-pedichiurist – 32 de cursanți, bucătar – 25 de cursanți, coafor – 50 de cursanți, administrator imobil – 27 de cursanți și cosmetică – 40 de cursanți!

Cu finanţare de la bugetul local al Sectorului 6, cursurile sunt oferite gratuit femeilor cu domiciliul legal în București-Ilfov, în cadrul proiectului “EVA – Evoluție Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii”.

Pe parcursul orelor, participanţii vor învăţa tainele meseriilor prin intermediul sesiunilor teoretice și practice.

Cursurile le oferă participanților şansa de a obţine o diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul  Muncii şi Justiţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.

La finalul cursurilor, pe lângă diploma de calificare, fiecare participant va fi răsplătit și cu suma de 500 de lei.

Pe perioada în care sunt incluşi în proiect, beneficiarii vor primi consiliere profesională şi vocaţională, orientare pe piaţa muncii şi suport emoţional oferit de specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, acest pachet de servicii având ca obiectiv pregătirea beneficiarilor pentru condiţiile unei pieţe a muncii dinamice şi îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu finanțare  de la bugetul local al Sectorului 6, proiectul “EVA – Evoluție Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii” a debutat în luna mai 2014, beneficiind de finanţare prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile. În această primă etapă, 1000 de femei au participat la programe de calificare si formare profesională.

Mai multe informaţii despre cursurile de calificare profesională din cadrul Proiectului “EVA – Evoluție Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii” pot fi obţinute la numărul de telefon 021/7457237; interior 101 – persoană de contact: Liliana Mihăilă.