Am fost plăcut surprinsă de proiect și cred că niciodată nu mi-am făcut lista de cărți de citit cu mai mare entuziasm! Felicitări!”

Cu aceste cuvinte i-a întâmpinat doamna Irina, în vârstă de 49 de ani, pe colegii de la SocialXChange, imediat ce a luat legătura cu ei pentru a dona produse neperisabile în schimbul cărților! A fost printre primele persoane care au acceptat invitația noastră de a participa la campania “Vara Cărților cu Suflet”, o acțiune prin care hrănim imaginația și comunitatea Sectorului 6.

Căutăm modalități de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, iar comunitatea Sectorului 6 s-a arătat mereu deschisă acestor campanii. Prin acest proiect, dăm sens zicalei <Ajutându-i pe alții, te ajuți pe tine!>”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Cei interesați de campanie pot intra pe site-ul magazinelor caritabile SocialXChange, www.socialexchange.ro, acolo unde îi așteaptă o listă cu peste 600 de volume. Conform principiului “O carte pentru un produs”, oamenii sunt invitați să doneze câte un produs de strictă necesitate pentru fiecare carte aleasă.

Donațiile recomandate, în funcție de nevoile beneficiarilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, sunt:

  • alimente neperisabile,
  • produse pentru îngrijire personală (igienico-sanitare).

      Produsele oferite vor ajunge la persoane și familii care se confruntă cu dificultăți financiare, dar numai în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității, conform mecanismului de funcționare a magazinelor caritabile SocialXChange.

Oferta magazinelor poate fi consultată online, iar rezervările de cărți se pot face fie telefonic, fie prin email, la adresa: [email protected]. Accesul în magazine pentru donații și ridicarea cărților se face doar pe bază de programare. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul oficial al magazinelor caritabile: www.socialxchange.ro.