În condițiile meteo actuale, de temperaturi scăzute, viscol și ninsoare, cele nouă puncte Puncte de Informare și Asistență amplasate în zonele intens circulate din Sectorul 6 încă din luna ianuarie 2018 își dovedesc utilitatea, oferind cetățenilor care trec prin preajmă posibilitatea de odihnă în spații cu temperatură controlată, scaune, paturi, dar și ceai cald.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: ”Sute de bucureșteni accesează, în fiecare zi, aceste centre și apelează cu încredere la serviciile de prim-ajutor, oferite de angajații administrației publice locale. De altfel, din aceste locații a fost aproape zilnic solicitat serviciul de ambulanță pentru cazurile grave, toate fiind preluate în timp util.

De asemenea, monitorizăm cu atenție persoanele fără adăpost de pe raza sectorului, distribuim supă și ceai și le îndrumăm către adăposturile sociale.

Din păcate, nu toți oamenii de pe stradă înțeleg că, în condițiile de cod de viscol și ger, preferăm să îi știm la adăpost, în siguranță, decât să îi monitorizăm pe străzi.”

În prezent, în centrele sociale de pe raza Sectorului 6 sunt cazate 42 de persoane fără adăpost.

Echipajele Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat pe raza sectorului, în zilele 26 și 27 februarie 2018 și au identificat 18 persoane fără adăpost, 6 dintre acestea acceptând să fie cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale Sector 6, iar restul de 12 au refuzat îndrumarea.

Numărul de telefon al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, disponibil permanent, pentru toate adăposturile din sector este  0731.624.849.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/413.16.20 și 021/9546 prezența pe stradă sau în scările de bloc a persoanelor fară adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Echipa mobilă va fi prezentă pe străzi pe toată perioada în care temperaturile vor fi scăzute.

Adresele Punctelor de Informare și Asistență din Sectorul 6 sunt următoarele:

  1. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii;
  2. Constructorilor/Calea Giulești – pe partea cu Calea Giulești;
  3. Parcul Drumul Taberei – pe diagonală de magazinul Carrefour (fost Billa);
  4. Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;
  5. Pasajul Lujerului – vizavi de hypermarketul Cora;
  6. Timișoara/Str. Brașov – vizavi de Plaza România;
  7. Piața Drumul Taberei;
  8. Piața Valea Ialomiței;
  9. Piața Veteranilor.

Punctele sunt deschise de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00 și oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de prim-ajutor și informații generale privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.