Nu haina îl face pe om, dar îi ține de cald! Prin urmare, Primăria Sectorului 6, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, face un apel către cetățeni să doneze haine groase, necesare pentru oamenii străzii care ajung în adăposturi, pe perioada sezonul rece.

Cele mai necesare donații sunt obiectele de îmbrăcăminte groase, în special geci, paltoane, pulovere, hanorace, blugi, pături, dar și încălțăminte de toate mărimile: bocanci, cizme, ghete.

Ținând cont de experiența anilor trecuți, mai necesare sunt articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru bărbați, pentru că în adăposturile Primăriei ajung, de cele mai multe ori, persoane de sex masculin.

Cei care vor să ajute sunt așteptați la cele două Magazine caritabile SocialXChange situate pe Calea Crângași nr. 3 și Strada Lunca Cernei nr. 6A, care funcționează după următorul program:

  • Luni, marți, joi: între orele 08.00 – 16.30;
  • Miercuri: între orele 08.00 – 18.00;
  • Vineri: între orele 08.00 – 14.00.

„În fiecare iarnă apelăm la bunăvoinţa cetăţenilor din sector şi, de fiecare dată, ei au răspuns prompt cererii noastre. Primăria Sectorului 6, prin Direcţia de Asistenţă Socială, le oferă oamenilor străzii adăpost şi masă caldă, dar cei fără adăpost au nevoie şi de haine groase şi de încălţăminte. Poate că unii pun lucrurile vechi în saci şi îi aruncă la ghenă. E mult mai bine ca aceste haine să ajungă la cei care au nevoie”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6

În această acțiune umanitară, pentru articolele donate nu se vor acorda puncte care să poată fi utilizate în Magazinele SocialXChange.