Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 si 021/9546 prezența pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fară adăpost, pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost au continuat și în intervalul  11 – 17 ianuarie 2021.

Astfel, Poliția Locală Sector 6 a intervenit pentru identificarea acestora, deoarece, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, sub aspectul temperaturilor scăzute.

Într-o primă etapă, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat pe raza sectorului fiind identificate zece persoane fără adăpost dintre care șase au solicitat să fie conduse şi cazate temporar înr-un centru din subordinea autorităţii locale Sector 6, două au refuzat internarea iar două au fost transportate la unități spitalicești.

Totodată, echipe mobile, formate din polițiști locali acţionează permanent, pentru a depista aceste persoane şi a le conduce în  centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6. Precizăm faptul că polițiștii locali cunosc locațiile unde se adăpostesc persoanele care refuză deplasarea către centrele sociale, le monitorizează, fiind gata de intervenție atunci când situația o va impune.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.