Poliţiştii Serviciului Circulaţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat în această dimineață o activitate de educaţie rutieră la care au participat aproximativ 300 de elevi din cadrul Școlii Internaționale King George”, situată în Cartierul Militari.

Acţiunea face parte din programul „Şcoala Altfel” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei.  Prichindeii s-au arătat încântaţi şi emoţionaţi atunci când i-au întâlnit pe poliţiştii locali şi au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară pe teren, zi de zi. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile.

Cei mici au fost impresionați atunci când agenții le-au prezentat maşina de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală și s-au arătat interesați de regulile de circulaţie rutieră –  semnificaţiile culorilor semaforului şi cum trebuie să traverseze regulamentar strada.

Totodată, poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, de părinți sau bunici, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

Copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu agenţii locali Sector 6, iar unii dintre ei au spus că deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în oraş.

Activităţile din cadrul proiectului “Şcoala Altfel” le oferă școlarilor oportunitatea de a cunoaşte lucruri noi şi de a-şi dezvolta abilităţile şi competenţele pentru viitor. Pe lângă cursurile teoretice şi opţionale de la şcoală, este minunat că aceștia se pot bucura şi de lucrurile practice care îi pasionează şi care vor conduce la formarea lor personală.