Un atelier inedit de realizat mandale a avut loc astăzi, 01 noiembrie 2019, în cadrul magazinului caritabil SocialXChange Drumul Taberei. Susținut chiar de către una dintre beneficiarele magazinelor, evenimentul s-a dovedit un adevărat succes pentru copiii care au făcut cunoștință pentru prima dată cu acest desen colorat și plin de simboluri.

“Magazinele caritabile SocialXchange m-au ajutat atât de mult în ultimii ani! Datorită lor am reușit nu doar să le ofer aniversări de neuitat nepoților, ci și să am sărbători mai frumoase și lipsite de stresul: Eu ce pun pe masă? Așa că mi-am dorit mult să ofer, la rândul meu, comunității care mi-a sărit în ajutor. Recunoștința se arată cel mai bine prin fapte”, ne-a mărturisit doamna Ileana, în vârstă de 59 de ani, cea care a coordonat atelierul după ce și-a descoperit pasiunea pentru mandale.

Potrivit specialiștilor, realizarea acestor diagrame este o activitate relaxantă și meditativă recomandată chiar și adulților, întregul proces fiind folosit în scop terapeutic, de relaxare, de calmare, de rezolvare a problemelor și de organizare. La activitate au participat copii din comunitate, invitați în urma donațiilor de rechizite oferite de părinți, de la începutul anului școlar și până în prezent.

Susținute de Primăria Sectorului 6, magazinele caritabile SocialXChange reprezintă un concept nou în România, care prevede ca beneficiarii de ajutor social să presteze servicii pentru comunitate, în schimbul cărora primesc produsele de care au nevoie și care au fost donate magazinului caritabil.

Donațiile se pot face de către orice persoană fizică sau juridică, iar generozitatea oamenilor sau a firmelor este răsplătită fie prin produsele aflate în magazinul caritabil, fie prin alte servicii, precum aniversări organizate la Conacul Golescu Grant, tabere de vară sau bilete la evenimente. Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie pe adresa de e-mail: [email protected].