Teatru, rechizite, dulciuri şi veselie – aşa se va desfăşura ziua de duminică, 26 martie 2017, pentru 14 copii incluşi în „Program integrat de educaţie pentru diversitate” (PIED), elevi ai Şcolii Generale nr. 153. Copiii vor fi martori la peripeţiile prin care trece Aladin, la Teatrul de Animaţie “Ţăndărică”, graţie Asociaţiei Aura Ion care se implică şi sprijină copiii defavorizaţi din Sectorul 6.

Proiectul PIED se află în prezent în perioada de sustenabilitate asigurată de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care continuă activităţile din cadrul proiectului pentru o perioadă de cel puţin 5 ani de la încheierea finanţării acestuia.

Proiectul PIED a fost derulat din luna decembrie 2014 până în luna noiembrie 2016 în incinta Şcolilor Generale nr. 161 şi nr. 153 din Sectorul 6, având ca beneficiari principali 195 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, inclusiv de etnie romă, din cartierul Giuleşti – Sârbi, unde sunt identificate cele mai multe cazuri de abandon şcolar din sector.

Data de 26 martie este o zi deosebită, pentru că era ziua de naştere a Aurei. În acest fel, cei din Asociaţia care-i poartă numele doresc să îi aducă un omagiu prin intermediul activităţilor sale preferate: arta şi voluntariatul.