Cu susţinerea primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, cele două magazine SocialXchange din Sectorul 6 au organizat ieri, 12 februarie 2020, acţiuni culturale şi de petrecere a timpului liber pentru copiii persoanelor care activează ca beneficiari în cadrul acestui sistem caritabil.

Aflaţi la vârsta la care sunt dornici să înveţe lucruri noi, micuţii care au trecut ieri pragul Magazinului SocialXChange din Cartierul Crângaşi au avut ocazia de a participa la un atelier intitulat “Arta şi copiii”. Au fost introduşi în lumea picturii cu acuarelă şi a facepainting-ului de către Florin Memet, un tânăr îndrăgostit de pictură, care primeşte sprijinul Asociaţiei Createrra pentru a-şi cultiva talentul.

Cei 12 copii prezenţi la întâlnire au participat și la jocuri interactive şi de dezvoltare a personalităţii, unde au primit diplome şi felicitări din partea organizatorilor.

Totodată, la sediul magazinului SocialXChange din Cartierul Drumul Taberei, s-a organizat un atelier de confecţionare de mandale, sub îndrumarea doamnei Ileana Bulum, care a urmat un curs specializat de iniţiere în această artă orientală. Beneficiară a Programului SocialXChange, doamna Bulum i-a învăţat pe cei mici tehnica folosirii intrumentelor şi a materialelor colorate din care este creat acest obiect cu semnificaţii spirituale multiple.

Copiii și tinerii prezenți, s-au implicat şi în realizarea de suporturi de lumânare, vaze și mărţişoare hand made, prin intermediul acestei tehnici.

Lansat la începutul anului 2015, la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Magazinul SocialXChange Crângași primește donații în bunuri de strictă necesitate din partea firmelor și a persoanelor fizice, bunuri pe care le distribuie ulterior către persoanele și familiile nevoiașe, în schimbul prestării unor activități de muncă în folosul comunității.

Impactul asupra oamenilor din jur, succesul programului pe plan intern și internațional, au determinat autoritățile locale ale Sectorului 6 să deschidă încă o locație a magazinului caritabil, în Cartierul Drumul Taberei.