Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, donează 6.000 de măști chirurgicale, acolo unde este mare nevoie de ele, respectiv colegilor din Suceava.

“Solidaritatea este și va râmâne în permanență un reper pentru echipa administrației locale. În Sectorul 6 am asigurat din timp echipamente de protecție a angajaților din centrele sociale și am ajutat inclusiv medicii de familie și cadrele medicale din spitalele din București. Am decis să transmitem un mesaj de solidaritate și persoanelor din zonele grav afectate din țară, astfel încât am triplat o serie de măști primite de la DSU, reușind să trimitem la Suceava 6.000 de bucăți”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Conform Dispoziției nr. 592 din 28.04.2020 privind aprobarea repartiției unor tipuri de echipamente de protecție destinate acțiunilor de intervenție în combaterea infecțiilor CoVid-19, pentru Sectorul 6 sunt distribuite, de către Departamentul pentru Situații de Urgență, un număr de 1.840 de măști chirurgicale de protecție.

Sectorul 6 al Municipiului București a început distribuirea gratuită a măștilor medicinale încă de la sfârșitul lunii ianuarie, către elevi și cadre didactice, prin rețeaua unităților de învățământ și către cetățeni, prin cele nouă Puncte de informare și asistență de pe raza sectorului.