Miercuri, 26 octombrie, am demarat curățenia de la bordură pe Bd. Iuliu Maniu, prima acțiune de acest fel din București. În patru ore, în intervalul 10.00-14.00, am adunat, circa 5 tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar și maldăre de praf. S-a măturat mecanizat și s-a spălat carosabilul. Erau nenumărate pete de ulei, scurse de-a lungul timpului și canale înfundate.

Aproape 90% dintre cei care au avut mașinile parcate la bordură le-au mutat. Din 501 mașini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului. Astfel că nu s-a pierdut timp cu relocarea lor și salubriștii au putut trece direct la treabă.

În patru ore, în intrevalul 10.00-14.00, am adunat, circa 5 tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar și maldăre de praf. S-a măturat mecanizat și s-a spălat carosabilul. Erau nenumărate pete de ulei, scurse de-a lungul timpului.

Am găsit chiar și rigole înfundate, care blocau scurgerea apei la ploaie. De aici și indundațiile apărute pe străzi. Niciodată nu s-a curățat temeinic la bordură, dar o vom face săptămânal. În fiecare miercuri salubriștii vin pe Bd. Iuliu Maniu, între 10.00-14.00.

Primarul Ciprian Ciucu: „Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile”

„Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol! Este despre comportament civic, pe de o parte, și despre prezența autorității publice, pe de altă parte. În acest oraș suntem împreună! Operațiunea a fost un succes. majoritatea și-a mutat mașinile. Pe restul le-am mutat noi, pe banii acelora care nu au respectat regulamentul. Normalitatea este despre comportamente! Și nu este normal ca astfel de acțiuni simple să fie făcute cu sprijinul masiv al Poliției Locale, ar trebui ca intervenția Poliției Locale să fie marginală. Acum pilotăm, tragem concluziile, învățăm, apoi ne extindem, generalizăm normalitatea. Hai că se poate!”, a transmis primarul Ciprian Ciucu, prezent la acțiune.

Capitala se află în procedură de infringement în ceea ce priveşte calitatea aerului. E mult praf, de altfel, principala sursă de poluare. Ministrul Mediului Tanczos Barna a atras atenția de nenumărate ori că s-a ajuns în acest punct din cauza lipsei de acţiune, atât la nivel central, dar mai ales la nivel local.